Již pár měsíců jedu v Neurografice. Mnoho lidí zatím neví, o co se jedná, a proto vznikl tento článek. Neurografika je vědecky ověřená terapeuticko-psychologicko-koučingová metoda, která vychází z poznatků neurovědy, psychologie, sociologie,  arteterapie a také umění.

Je to metoda modelování nevědomí. Je to metoda, která kombinuje grafické techniky a techniky umožňující člověku interakci se sebou samým, se svým okolím a světem jako celkem. 

Jak Neurografika působí?

Neurografika je také grafická metoda transformace vědomí. Pomocí neurografických linií se přepisují stará, nefunkční mozková spojení a vytváří nová, potřebná a užitečná. Pro změnu k lepšímu životu není potřeba podstupovat roky psychoterapie, ale tvořivou cestou práce s myslí si harmonizovat všechny oblasti života, ve kterých se necítíme dobře.

 

Neurografiku můžeme využít současně v několika směrech:

  • Objevování nových cest

Kresbou neurografiky získáte univerzální nástroj pro zvládání životních situací a možnost pro řešení nejrůznějších životních úkolů. Otevírá se kreativní cesta poznávání. 

  •  Řešení životních situací

Neurografika pomáhá zvládat a dává energii řešit nejrůznější životní situace spojené se vztahy, financemi, zdravím, štěstím, úspěchem nebo s kariérou.

  • Nástroj svépomoci

Jedná se o metodu, která je snadno osvojitelná a dobře použitelná. Je to svépomocný nástroj, který lze uplatnit jako sebe terapii. Kresba pomáhá vstoupit do stavu flow, kdy je člověk plně ponořen do své činnosti a s plným nasazením směřuje ke kýženému úkolu a poté cíli.

  • Změny emočních stavů

Neurografickým kreslením vlastně kreslíme spojení a struktury mozkových sítí. Tato kresba rychle mění emoční stav daného člověka. Stimuluje životně důležitou aktivitu a otevírá přístup ke zdrojům síly, energie a kreativity.

  • Práci na osobních tématech

Každý účastník pracuje na svých osobních záležitostech, proto má každá práce pro konkrétního člověka jiný význam.

Každá neurografická kresba je originální a pro její tvorbu není nutné umět malovat. Stačí mít chuť pracovat a ponořit se do práce se sebou. Z praktických věcí je potřeba mít výkres, pastelky a fixy a dobré vedení. 🙂 

Zaujala Vás Neurografika? Máte chuť si neurografiku vyzkoušet? 

Sledujte nadále mé stránky, už brzy budou dostupné setkání na živo i v on-line podobě.

Informace jsou dostupné na FB stránkách TVOŘIVÝ ATELIÉR a  ve skupině TVOŘIVÁ SEBETERAPIE

Přeji krásné dny

Vaše Petra